My lovely kitchen

راحت سریع خوشمزه

سالم تازه سلامت (یک)

سلام سلامتی میاره

ولی دقت به خواص مواد اولیه غذا هم سلامتی میاره.

 


بامیه

بامیه سرشار از اسید فولیک، ویتامین های A و C است. همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B ، منیزیوم ، پتاسیم و فیبر غذایی می باشد.


ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:

25کالری دارد؛ پس کم کالری است.

2 گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.

460 واحد ویتامین A دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.

130 میلی گرم ویتامین C دارد.

50 میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است.

256میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار
خون است.

اثرات مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن:

1) فیبر موجود در بامیه به حفظ قند
خون کمک می کند؛ بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.


2) موسیلاژ(یک نوع فیبر) موجود در بامیه به کلسترول غذا متصل شده و جذب آنرا کاهش می دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می شود. اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد.

3) بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری ها از روده شروع می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دیورتیکولیت* را بشدت کاهش می دهد.

* دیورتیکولیت : التهاب دیورتیکول ها( کیسه های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ) است که در اثر تجمع باکتری ها و سایر محرک های داخل دیورتیکول ها ایجاد می شود و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال وتب می شود.


4) اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند. ویتامین C نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد. در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی نیز می شود.


5) برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.

منبع:

www.parsiteb.com

 کرفس

 

کرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر که ساقه ای منشعب دارد. برگ های آن شفابخش و ضخیم و گلهای آن کوچک و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است . قسمت مورد استفاده این سبزی قسمتهای مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است. در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان، خوی و بندرعباس می روید.

کرفس مواد مضر را دفع می کند:

کرفس کلیه و مثانه را تمیز می کند . از تولید سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند و ملین است .

دانشمندان بر این عقیده اند که کرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق تمیز کردن کلیه و مجاری ادرار.

ترپین ماده معطر کرفس که مانع ماندن سنگ کلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میکروبی و درد می شود .

علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریک و کلیه و مثانه را تمیز می کند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است .زیرا در خون این افراد اسید اوریک با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری که در کرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری کلیه می شود بطوریکه اسید اوریک بهتر دفع میگردد. آلودگی میکربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود . کرفس باعث تحریک شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردن کرفس بهبود می یابند .

کرفس بوی بد دهان را ازبین می برد:

تجربه  نشان داده است که یک وعده غذا ی کرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد. احتمالاً موادی که در معده تولید می شوند با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می کند. کسانی که از بوی بد دهان رنج می برند  باید هرروز مقداری کرفس میل کنند، در صورتی که نتیجه ای نداد بایستی به پزشک مراجعه کرد . از قدیم گفته اند که کرفس باعث شادی و شادابی می شود.

علم امروز تا کنون نتوانسته است این مسئله را روشن کند. بعضی از مردان اظهار می کنند که کرفس باعث تقویت نیروی جنسی آنان شده است ولی این اظهار تا کنون از طریق علمی ثابت نشده است . البته ویتامینB6 و اسید پانتوتنیک اثر روانی دارد و مواد معدنی منیزیم و کلسیم به ما هیچه ها نیرو می دهند و در راحت شدن ورلکس کمک می کنند .

عصاره کرفس به عنوان ملین:

برای اینکه به روده های خسته و پیر کمک شود ، توصیه می شود که هر روز یک لیوان عصاره کرفس مصرف شود . از این طریق روده  به روش طبیعی تخلیه می شود .( برگها را همیشه مصرف کنید )

از دیگر خواص کرفس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقویت کننده معده و اعصاب است.

آب کرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .

خوردن کرفس حافظه را زیاد و قلب را پاک می کند و دیوانگی ، جذام و پیسی را برطرف می کند.

کرفس به علت دارا بودن فسفر زیاد ، در ازدیاد هوش مؤثر است.

کرفس در افزایش شیر مادر مؤثر است.

منبع:

www.kermany.com

 

کلم برگ

 مطالعات نشان داده است، افرادی که کلم برگ مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان پروستات و سرطان ریه در آنها نسبت به سایر افراد کمتر است.

 دفع سموم از سلولها:

به مدت 20 سال، عملکرد فیتونوترینتها بعنوان آنتی اکسیدان هایی برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مشخص شده اند. تحقیقات جدید نشان داده است که فیتونوترینتها در گیاهان چلیپایی مانند کلم برگ، عملکرد بهتری دارد. این مواد به ژنها برای افزایش آنزیمهایی که در عملیات سم زدایی و حذف مواد مضر از بدن شرکت می کنند، پیام می فرستد.

مطالعات حاضر نشان داده است، افرادی که گیاهان چلیپایی مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان پروستات و سرطان ریه در آنها نسبت به افرادی که حتی از گیاهان دیگر استفاده می نمایند کاهش می یابد.

در مطالعه ای که بر روی 1000 مرد در موسسه تحقیقات سرطان انجام گرفته است، افرادی که در طول هفته به مقدار زیادی سبزیجات مصرف می کنند، 35% احتمال ابتلاء به سرطان پروستات در آنها کاهش می یابد.
مواد موجود در 100 گرم کلم برگ:
 
ویتامین K 73.35 میکروگرم
ویتامینC  30.15 میلی گرم
فیبر 3.45 گرم
منگنز 0.18 میلی گرم
ویتامین B6 0.17 میلی گرم
فولات 30.00   میکروگرم
امگا3 0.17 گرم
ویتامین B1(تیامین) 0.09 میلی گرم
ویتامین B2  0.08 میلی گرم
کلسیم 46.50   میلی گرم
پتاسیم 145.50 میلی گرم
ویتامین A     198.00 واحد
پروتئین    1.53 گرم
منیزیم 12.00 میلی گرم

حفظ سلامت روده و معده:

مطالعات نشان داده اند که گیاهان خانواده براسیکا(Brassica) مانند کلم برگ، گل کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ  از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگیری می نمایند.

حفظ سلامتی زنان:

تحقیقاتی که بر روی خواصیت ضد سرطانی کلم انجام گرفته است نشان داده است، زنانی که گیاهان خانواده براسیکا را به میزان زیاد مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان سینه در آنهاکاهش می یابد. این مطالعه بر روی 300 زن در شانگهای انجام گرفته است و در این مطالعه مشاهده شده است که میزان ایزوتیوسینات(Isithiocyanate)، ماده ای که در گیاهان براسیکا یافت می شود، موجود در خون آنها با میزان ابتلاء به سرطان سینه رابطه ای عکس دارد. در این تحقیق مشاهده گردید کسانی که میزان ایزوتیسینت در خونشان بیشتر باشد میزان ابتلاء به سرطان سینه در آنها 45% کاهش می یابد.

معالجه زخم معده سطحی:

آب کلم برای معالجه زخم معده بسیار موثر است. در مطالعه ای، دانشمندان تاثیر 1 لیتر آب کلم را در درمان زخم معده به مدت 10 روز مشاهده نمودند. به نظر می رسد که وجود گلوکز و آمینو اسید بالا در آب کلم دلیل درمان زخم معده می باشد.

چگونگی انتخاب و نگهداری کلم برگ:

کلمهایی را انتخاب کنید که برگهای آن براق، شفاف و بدون زدگی باشد.

خنک نگه داشتن کلم برگ به حفظ ویتامین C موجود در آن کمک می کند. کلم تکه شده خاصیت خود را از دست می دهد بنابراین برای حفظ مواد آن بهتر است کلم برگ را در پلاستیکی قرار داده و آن را در یخچال نگهداری نمایید. کلم برگ کامل را می توان به مدت 2 هفته در یخچال نگهداری نمود اما کلم برگی که قسمتی از آن جدا شده است را می توان برای 1 روز در یخچال قرار داد.
منبع:
  
نویسنده : Masoumeh Azadbakht ; ساعت ٥:٢٩ ‎ق.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/٢٠
تگ ها : نکته ها ، خواص